Thursday 15 June 2017

Keep the fashion clean from plagiarism! Tory Burch recent case

Dragilor,
asta zacea in draft de ceva timp, dar vad ca in aceasta saptamana topicul cu "cat de etica e marea moda" a capatat forta si s-a propagat bine si in mass-market media din online, iar oamenii de la  newswire au avut-o ca stire.
Intre timp, ceea ce a pornit ca o reactie online a unei comunitati, s-a viralizat prin contul @LaBlouseRoumanie si a starnit ecouri, hai cu like-ul , hai cu share-ul! Asa e si normal, mai ales ca evidenta  si logica simpla ( nu aia gen alternative facts!) arata ca "inspiratia" a fost totala in cazul mantoului din coletia Resort 2018 de la #ToryBurch.
 Iaca asa: 

Te apuca o evidenta hater-eala sanatoasa ad-hoc, in conditiile in care marele designer, multimillionar are se pare un job destul de easy. La naiba cu net-ul asta si cu vigilenta noastra! Deh, suntem hakeri la origini si nu putem decat sa cercetam in amanunt sursele.
Dupa niste reactii evidente in scris, PR-ul de la TB a scos poza de pe site...gestul insa de disculpare al designerului e destul de jalnic si palid. Gen corporatie care stie ca a zbarcit-o, dar o da in "general view, ethnic inspiration, all over the world".. Nicidecum "In Your Face!" :) cum zicem noi.
Inca ceva... de la un model romanesc de designer, la cel de la ToryBurch. faza cu repetitie! Oameni buni, iubitori de frumos, inca mai merge sa  ne revoltam! In concluzie: avem talent, dar eticheta de pret e destul de mica in cazul nostru. Vine Tory sa faca "income-ul gros!" As putea sa pun si o injuratura in rom-gleza, dar mi-e ca mi-o fura cineva! 

2 comments: