Friday 23 February 2024

Lectie de stil - on trend: on 'Mob wife aesthetic''!

Salutare dragii mei amici virtuali! 💖 Da, daaaa, fix topic-ul asta am vazut ca e pe val in ultimul timp.  Cum se imbraca un mafiot? Am studiat 'en passant' si vin catre voi in aceasta postare cu niste hint-uri. De pe Instagram, TikTok & publicatii prestigioase precum Vouge, etc.  Evident la noi dupa single-ul Macarena. :) Dar ce-i cu trend-ul asta? 

Pai, sa nu uitam ca Griselda a fost in top Netflix la numarul de vizualizari, si apoi, inevitabil s-a creat genul acela de atitudine 'love or hate' si in privinta stilului vestimentar abordat de ea, 💣 


Mai apoi, am marcat fix 25 de ani de la lansarea seriei 'The Sopranos' (Clanul Sopranos) un masterpiece al genului mafiot.  Si asta nu-i tot, de Feud ati auzit? E tare, e vorba de old Hollywood, de cateva celebritati, de legaturi cu mafia si de femeile din jurul lui Truman Capote. Decoruri cool, old style, blanuri... atitudine. 

Las poze aici sa ne inspiram vizual.  Doamnele arata fain,  pudrate, cu coafuri ondulate si genul de 'big hair" al anilor '70-'80. Evident poarta mantouri din stofa sau blanuri naturale si perle sau chiar coliere gen lant din aur masiv. Cum s-ar zice, 'over the top' styling. 


Ce e distinct, este ca in seria deja clasica, 'old school' a vietii de mafitot -  The Godfather' (1972) femeia era destul de sters si umil portretizata, fara ostentatie vestimentara si uneori chiar inexistenta/invizibila. Scene multe cu testosteron mese si intalniri  tenebroase doar intre costume, asa zisele black tuxedoes, ochelari de soare in sezoanele mai recente si costume in dungi. Femeia de mafiot din Godfather era de familie buna, nu era rebela si directa ca in celelalte exemple mai recente pe care le-am dat. 



Fum de tiagara, unghii lungi vopsite cu rosu, asortate cu ruj rosu, par proaspat coafat, bijuterii, un pic de lurex si dramatism, toate pentru ca femeile astea #mobWifes  au vazut destule la viata lor, uneori si moartea in coltul usii de la vila.  


Acum, sper ca nu sunteti din gasca celor catre spun cu ciuda: ' Mama lor de hoti, de golani, derbedei si mafioti! - pentru ca asta e din alt film politic romanesc  :)))) si sa apreciati efortul estetic si decriptarea unui gen care o sa tot prinda la public. 
Ce se contureaza clar este ca stilistica de 'mafioata' e zgomotoasa, ostentativa si iti sare in ochi, intr-un cuvant  vorbim de Maximalism-ul in moda. (sau cand too much nu e too much, ca nu primesti sfaturi de la nimeni. dar in secret ti-e teama de mafiotul sef si dormi cu pistolul aurit sub perna). 




Cam atat ca inspiratie de weekend! Be bold, be yourself si nu uita ca ' Viata e prea scurta ca sa porti haine plictisitoare!'

No comments:

Post a Comment