Friday 19 May 2023

Febra unei colectii limitate Mugler pt H&M si paternuri de vanzare

     Bun gasit in luna capricioasa a lui Mai. Sunteti bine, da? Deja cu ochii la garderoba de vara, la sandale, dar tot cu bluza cu maneca lunga prin casa... :))))

In 'bula mea' de fashioniste 💘💖💣 s-a batut tare moneda pe lansarea colectiei Mugler cu H&M cu piese faine, multe mulate, multe scurte, ceva suprapuneri cu piele naturala si multe croieli iconice. Am dat 'save the date' cu 11.05. la ora locala 10.00 (AM).


    Unde nu pui ca celebrul designer francez a si trecut la cele vesnice relativ recent si deja interesul a crescut exponential pt a inhata o piesa din aceasta 'colectie capsula'. Sa fie clar, sunt piese putine sosite world-wide pentru piata de fashion din Romania, si ca om care am experienta in shopping-ul de la H&M + various designeri nu prea ma socheaza nimic. Nici ca site-ul lor cade sau da 'mententata - back soon' , sau 'freeze' la orele 10.00 trecute fix. 

Ca sfat, la un astfel de shopping eu eram si pe aplicatia mobila si pe laptop simultan. Refresh la 1 minut pe platforma.

Nu am vrut mult si surpriza zilei a fost colectia Mugler de la barbati. De acolo am putut sa inhat un maieu fain, negru cu corset atasat. :) 

Da, da, nu comentam mult aici.

Ca sa nu sparg 'Overdraftul',  m-am limitat doar la careva accesorii glam si un tricou. Cerceii cu stea sunt minunati. I-am prins si pe ei si o sa ii port la o petrecere, cu siguranta. 

Irina Stoltz cu Mugler x HM

Chiar ca ma simt norocoasa dat fiind ca in 7-8 minute era epuizata intreaga colectie.  Este si asta o mica pasiune:) Dar sa atasam 'prada' recenta si aici. 

Ceea ce poate deranjaza este faptul ca in continuare vezi oamnei care au apucat niste piese fie fizic ( daca ajungi pe la orele 8.00 cand inca mall-ul nu e deschis si negociezi cu bodyguardul sa te pui la coada la H&M) fie online si le vand la suprapret. Adaus de la  60 la 100% , depinde cat de lacom esti. 


Ce este clar e ca inca e cerere care nu a fost satisfacuta de oferta si ce este si mai clar e ca piesele sunt lucrate cu masuri usor decalate, asa ca... :) surpriza. Trebuie sa schimbi produsul sau sa dau retur. 


Manusi Mugler 'second skin'

Dar de ce, de ce mama lor de xxx sunt bisnitarii astia de fashion inca pe OLX?  Te intrebi tu, om simplu... Tot pt cerere si pentru ca poti sa negociezi cat de cat pretul final. Culmea e ca sunt si pe celebra platforma de resell Vestiare Collective . 
Aici am vazut selleri privati din Europa - Romania, Bulgaria, Cipru, Italia, Olanda dar si de peste ocean  afisand item-uri Mugler x HM. Ca exemplu, un inel care e cam 30 euro semnat Mugler ajunge acolo sa fie dat cu 90 euro, asta ca exemplu. Plus shipping cost -ul de pe Vestiare nu e nici el chiar ieftin.

Si se vand, oameni buni.  Se vand ca 'painea calda' ca nu exista 'restock' la colectiile speciale. Sa mai amintesc ceva... la Zara (competitor direct H&M) un colier nesemnat de vre-un designer (doar 'inspirat' de fapt de modelul unui designer de lux) se da cam tot cu 29 de euro. Deci, preturile sunt alea juste la colectiile de designeri de la H&M. 
Alt exemplu, blugii Mugler, celebrii in anii 90- 2000 croiti cu insertii contrastante de material costa in magazin cam 650-700 euro. Aici in colaborarea asta care 'democratizeaza luxul' s-au dat ( ca nu mai sunt la HM pe site) cu 600 de lei. Ok. Un Levi's e 100 de euro in mall. 

Zic in concluzie sa incercam sa nu-i imbogatim pe cei care vand la suprapret, dar nici sa nu fim depresivi ca nu am prins ceva din colectie. Se intorc retururile de ieri seara, asa ca poate poate... :)))
 Shopping cu masura sa fie si aruncati o privire si pe grupul de facebook 'Nu mai Port'.  
Daca aveti un pic de timp, puteti sa verificati si in 'arhiva blogului' sigur gasiti postari despre experienta mea traita la shopping-ul de acest gen, tot H&M, dar alti designeri si chiar scriam 'live' inainte de pandemie! 

XOXO


2 comments:

  1. Ce colectie frumoasa! Mersi de tip and tricks!

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult. 🙏 totul pt fashion. ☆☆☆☆♡

    ReplyDelete